SZC logo

Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203048/019 | 3100 Salgótarján Május 1. út 58.

Intézmény logo

Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2024. jan. 3.


TÁNCSICS

    Óvodai nevelőképzés

    Nógrád vármegyében elsőként indulhat el az óvodai nevelőképzés

    Óvodai nevelőképzés

    Szűkebb hazánkban elsőként, egyedi minisztériumi engedéllyel elindítja az óvodai szakemberképzést a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikum.

    A hagyományos ágazatai mellett a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum (NVSzC) Táncsics Mihály Technikum a 2023/24-es tanévtől okleveles technikusképzés keretében képez majd óvodai nevelőket és normál képzésben oktatási szakasszisztenseket. Mindkét képzés öt évig tart, a végzősök érettségivel és szakképesítéssel léphetnek majd ki a munkaerőpiacra, vagy épp választhatják a továbbtanulást.

    A portálunkhoz eljuttatott tájékoztatásban Juhászné Janik Beatrix, az NVSzC Táncsics Mihály Technikum igazgatója úgy fogalmazott, hogy az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem szakmai irányításával dolgozzák majd ki a tananyagokat és az óvodai szakemberképzés tematikáját. Az óvodai nevelőképzés elvégzése kreditpontokat is jelent majd azoknak a táncsicsos okleveles technikusoknak, akik az egri egyetemen szeretnék tovább folytatni a tanulmányaikat.

    A közleményben az igazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy a jelentkezéseket már most elfogadják a nyolcadikos diákoktól. Felvételit nem tartanak, ugyanakkor a tanulmányi előmenetelt és az alkalmasságot vizsgálják majd.

    Az óvodai nevelő képzésre elsősorban azokat a tanulókat várják, akik szívesen foglalkoznak kisgyerekekkel, szeretnek énekelni és mesét mondani. A közleményből továbbá az is kiderült, hogy az oktatói szakasszisztens képzést azok számára ajánlják, akik szívesen dolgoznának iskolában és a pedagógusok munkáját segítve kapcsolódnának be az iskolai élet mindennapjainak, illetve az osztálykirándulásoknak és a szabadidős programoknak a szervezésébe. Mindemellett pedig hasznossá szeretnék magukat tenni a diákközösségben a tanórai munka elvégzésében is. Az NVSzC Táncsics Mihály Technikumban induló két új szak esetében fiúk és lányok jelentkezését egyaránt elfogadják.

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Ideiglenes rangsor 2024/2025-ös tanévre

    Ideiglenes rangsor 2024/2025-ös tanévre

    2024. márc. 28.


    Táncsics

    Szakmák leírása

    Szakmák leírása

    2024. márc. 12.


    ŰRLAP

    ŰRLAP

    2024. febr. 14.



    Partnereink

    SZC logo

    Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum


    Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikum

    3100 Salgótarján Május 1. út 58.

    Telefon: +36 32 411898

    E-mail: tancsics.st@tancsics-nmszc.hu

    OM azonosító: 203048/019


    2024Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikum